Børn og hunde

Children and dogsNår man som familie med børn har valgt at købe en bestemt hund, er der visse elementer som man er nødt til at tage højde for, for at sikre sig at købet bliver en succes. Har man for eksempel små børn, kan det være en god idé, ikke at lade dem være alene med hunden, da der hurtigt kan opstå situationer, som man ikke havde forudset. Dette kan for eksempel være lyde, som skræmmer enten barnet eller hunden, hvorefter der kan opstår situationer, som man helst vil undgå. Som voksen bør man derfor være til stede når barnet leger med hunden, for at beskytte både hunden og barnet mod hinanden, og sikre sig at de får et godt forhold til hinanden.

Man bør desuden lade hunden sove og spise i fred. Lærer man sine børn dette fra starten, vil hunden altid vide, at den har et sted hvor den kan gå hen, hvis den har brug for fred, hvorved den får mulighed for at stresse af.

Blandt de vigtigste regler omkring børn og hunde kan der nævnes følgende punkter, som alle børn, der interagerer med hunde, bør kende:

* Børn bør altid spørge hundens ejer om lov, før de får lov at røre eller lege med hunden for at undgå ubehagelige situationer.
* Børn bør ikke kramme hunde, da de ikke nødvendigvis kan lide hverken at blive krammet eller holdt om.

Om mange racer af hunde gælder det, at de er glade for børn. Dog skal det nævnes, at hunde ikke er født med noget specielt forhold til menneskebørn. Derfor bør man fra starten sikre sig, at der finder en god og positiv interaktion mellem barnet og hunden sted, for at sikre sig at hunden har haft positive oplevelser med børn. Sikrer man sig ikke dette, vil hunden ofte blive utryg senere i livet, hvis den opholder sig i samme rum som børn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *