Farer for hunde om sommeren

Hazards for dogs in summerNår sommeren nærmer sig, håber de fleste mennesker på at der kommer massere af sol og varme. Dette er dog lidt anderledes for hunde, da der findes adskillige alvorlige farer for hunde om sommeren. Med dette indlæg forsøges der at fremvise nogle råd til, hvordan man sikrer hunden mod disse farer i løbet af sommeren.

Når man har hunden i bilen

I løbet af meget kort tid kan temperaturen i en bil bevæge sig langt op over 60 grader, hvis den står direkte i solen. Der kan dermed opstå en livsfarlig situation for hunde, hvis de efterlades i bilen i relativt kort tid. Man bør derfor helt undgå at efterlade dem i bilen, da man hurtigt kan blive forsinket, hvis man for eksempel lige hurtigt skal ind i en butik for at handle. Hunde har ikke svedkirtler, og kan derfor ikke komme af med den ekstra kropsvarme, på samme måde som mennesker kan det.

Farer i hundens pels

Om sommeren når man som ejer i større grad fristes til at gå en tur med sit kæledyr i skoven, er der ligeledes farer der lurer. Hunde kan for eksempel angribes af flåter og tæger, og kan på den måde blive ramt af sygdomme. Man bør derfor undersøge sin hunds pels hver eneste dag for at få fjernet eventuelle flåter, der kan have sat sig fast i pelsen. Det er nødvendigt at tjekke hver dag for at sikre sig mod, at hunden bliver syg. Det er nemlig blevet bevist, at jo hurtigere flåterne fjernes, jo mindre er risikoen for at mennesker eller dyr bliver smittet af dem.

Farer i naturen

Opholder man sig et sted med sin hund, hvor der findes hugorme eller hvepse, bør man være opmærksom. Angribes dit kæledyr, kan det nemlig gå i en livstruende tilstand af chok, der kaldes for anafylaktisk chok. Inden sommeren banker på kan man desuden besøge hundens dyrlæge for at købe antihistaminer, der kan modvirke anafylaktisk chok.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *