Fordele og ulemper ved hundemad

Pros and cons of dog foodPå markedet findes der adskillige former for hundemad, og det kan ofte være svært at finde rundt i, hvilket foder man skal vælge til sin hund, da der er så meget forskelligt at vælge imellem. Tørfoder såvel som dåsemad, der sælges i Danmark, skal opfylde de lovpligtige kriterier som er vedtaget. Da hundemad findes i adskillige prisklasser, er det nærliggende at stille spørgsmålet, om dyr hundemad er bedre end billig hundemad. Dette er dog ikke nødvendigvis tilfældet, da der ikke er blevet ført noget bevis for, at der er en entydig sammenhæng mellem prisen på foderet og hvor godt det er.

Dåsemad

Hvis man som det eneste giver sit kæledyr dåsemad, vil dette resultere i, at den får brugt sine knogler i kæben for lidt. Dermed øges risikoen for sygdomme som for eksempel tandsten, som en hundeejer dog kan modvirke ved at give hunden tyggeben eller ved at børste dens tænder.

Den optimale sammensætning af tørfoder og dåsemad

Den optimale sammensætning af tørfoder og dåsemad hænger sammen med, hvilken race af hund der er tale om. Hvis man formår at finde den optimale sammensætning sikrer dette dog, at hunden får de nødvendige næringsstoffer, mineraler og vitaminer, som er nødvendige for at den kan have et godt helbred. Er hunden i voksealderen vil den dog i større grad have brug for tørfoder, som er tilpasset til denne periode. Derfor bør dens kost i denne periode bestå mere af tørfoder end af dåsemad.

Hjemmelavet mad til hunden

Det er ofte nemt at lave hjemmelavet mad til hunden, og i nogle tilfælde kan det endda være den billigste løsning. Hunden har brug for en række næringsstoffer, og dette bør derfor afspejles i dens kost. Ønsker man selv at lave hundens mad, er det derfor vigtigt at man husker, at den skal indeholde både proteiner, fedt, olie, vitaminer og kulhydrater.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *