Hvor dyrt er det at have hund?

Når man vælger at købe et kæledyr, er der mange udgifter som man skal tage højde for. Da disse udgifter varierer fra kæledyr til kæledyr, er der her blevet valgt at sætte fokus på hunde, og dermed hvilke udgifter, der forbindes med køb af en hund. Der skal for eksempel købes en madskål, en komfortabel kurv til hunden, hundesnor og halsbånd, de nødvendige forsikringer, foder til hunden, legetøj samt besøg til dyrlægen for at sikre sig, at kæledyret er sundt og rask.

How expensive is it to have a dogUndersøgelser har vist, at det at have en hund fra anskaffelse indtil dyrets død kommer til at koste oppe omkring 190.000 kroner, hvis det er en labrador som man har købt. Netop labradoren er en af de mest populære racer af hunde i Danmark. Sammenligner man dette med, hvor meget det koster at få et barn for første gang og indtil det bliver myndigt, koster dette knap 700.000.

Mad og udstyr til hunden

En af de største omkostninger ved at anskaffe sig en hund er blot at holde den i live, da en af de største økonomiske byrder er dens foder. Afsætter man for eksempel blot 12 kroner om dagen til føde til hunden, bliver dette mere end 4300 kroner på et helt år. Her man kan som hundeejer måske spare på dyrets føde, hvis man skifter det dyre foder ud med noget billigere eller begynder at give den hjemmelavet hundemad.

Som hundeejer bør man dog altid være opmærksom på, at hunden skal være sund og rask. Man skal derfor ikke blot købe det billigste foder på markedet, da hunden jo skal være sund og kunne leve et langt liv. Her kan man blandt andet tage kontakt til en dyrlæge for at få sammensat en kost, som sikrer at den indeholder det rigtige niveau af både fedt, kulhydrater, proteiner, mineraler og vitaminer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *