Sådan vælges den rigtige hund

To select the right dogAlt for mange vælger den forkerte hund, hvilket fører til at den ikke kommer til at trives i familien. Med dette indlæg forsøges der således at sætte fokus på dette, og komme med information der kan benyttes, når man skal til at købe en hund, så man i større grad kan sikre, at man ikke kommer til at købe den forkerte hund.

Data fra flere undersøgelser peger på, at alt for mange raske hunde hvert år bliver aflivet i Danmark. Man mener at der er tale om et sted mellem 10.000 og 16.000 hunde hvert eneste år. Der kan være mange grunde til hvorfor en hund aflives, men det sker typisk fordi dens ejer mener, at den har problemer med adfærden.

Inden man vælger at købe en hund bør man således grundigt undersøge, hvad det kræver at passe en hund. Der findes en række essentielle spørgsmål, som alle der overvejer at købe en hund bør spørge sig selv om, for at sikre at det er den helt rigtige beslutning at købe en hund:
* Har familien råd til at have en hund?
* Hvilken hund skal man vælge?
* Har familien tid til at passe en hund?
* Er nu det helt rigtige tidspunkt at få en hund på?

Hvad skal man kigge efter, når man skal vælge en hvalp?

Når man skal til at vælge en hvalp ud fra et kuld, er der en række ting som man bør kigge efter:
* At hunden har et robust udseende, men hverken er tykkere eller tyndere end resten af kuldet.
* At hvalpen har en sund pels, der ikke har røde pletter eller sår.
* At hvalpen ikke har dårlig ånde og at den har rent tandkød.

Har man fokus på de tidligere nævnte punkter kan man i nogen grad sikre sig mod, at man kommer til at vælge den forkerte hund til familien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *